Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen çalışmada, Demirtaş-Avdancık Köprüsü'nün dolgu çalışmaları tamamlanarak kirişleri konulmuştur. Yapımı tamamlanan Demirtaş-Avdancık Köprüsü hem yaya hem de araç trafiğine uygun olarak tasarlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Demirtaş-Avdancık Köprüsü'nün uzunluğu 20 metre, genişliği 27 metre olup köprü üzerinde her iki yönde 1.5 metre genişliğinde yaya yolu bulunmaktadır.
Başkan Mustafa Dündar tarafından planlanan çalışma ile, Avdancık ve Seçköy Mahalleleri ile Demirtaş Barajı çevresinde bulunan maden ocaklarına ait araçların yarattığı trafik sorununun çözülmesi beklenmektedir.
Demirtaş-Avdancık Köprüsü Projesi'nde Başkan Dündar, "Bu köprüyü yoğun araç trafiğinin olduğu bir bölgede inşa ediyoruz. Mevcut, eski köprü, sadece tek aracın geçeceği genişlikte olması sebebiyle bölgedeki artan trafik yoğunluğuna cevap veremez duruma gelmişti. İnşa ettiğimiz yeni ve modern köprü ile bölgede artan trafik yoğunluğunu rahatlatacağız" şeklinde açıklama yapmıştır. Demirtaş-Avdancık Köprüsü, bölgede daha fazla trafik problemi olmaması adına genişletilip, büyütülerek tekrar hizmete sunulmuştur.
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ